Состојки: 200 грама пилешки гради мала конзерва бел грав 6 дл пилешки бујон 1 кромид 1,5 дл доматно пире 2 моркови 2 стебла целер 200 грама печурки 3 чешниња лук маслиново масло зачини: сол, бибер, мајчина душица, ловоров лист, ако сакате луто, можете да додадете лута пиперка Подготовка: Исчистете го и исецкајте го зеленчукот. Измијте го месото и исечете го на ленти или коцки. Пржете го кромидот, морковот, целерот, печурките и лукот во маслото. ...

Богата и миризлива чорба, едноставна и брза за подготовка... ги зајакнува душата и телото Состојки: Подготовка: Исчистете го и исецкајте го зеленчукот. Измијте го месото и исечете го на ленти или коцки. Пржете го кромидот, морковот, целерот, печурките и лукот во маслото. Кога зеленчукот ќе омекне, додадете го месото и пржете додека не порумени. Додадете го бујонот, доматното пире , гравот и зачините и гответе околу 45 минути. Добар апетит! ...

Богата и миризлива чорба, едноставна и брза за подготовка… ги зајакнува душата и телото Состојки: Подготовка: Исчистете го и исецкајте го зеленчукот. Измијте го месото и исечете го на ленти или коцки. Пржете го кромидот, морковот, целерот, печурките и лукот во маслото. Кога зеленчукот ќе омекне, додадете го месото и пржете додека не порумени. Додадете го бујонот, доматното пире , гравот и зачините и гответе околу 45 минути. Добар апетит! МИА ...