Ви предлагаме домашен десерт со сладок и кремлив фил на база на шлаг. За приготвување на овој десерт нема да ви требаат повеќе од 20 минути, а неговиот вкус е божествен и совршен за пролетните денови. Состојки: 350 мл вода 150 г бисквити 500 мл слатка павлака за шлаг 100 г шеќер во прав 500 г сирење маскарпоне 150 г бело чоколадо 150 г чоколаден крем 20 г млечно чоколадо Приготвување: Сипете вода во чинија, па кратко потопувајте ги бисквитите и ...
Во теорија, тврдо варените јајца се една од наједноставните работи во кујната. Но, некогаш не било лесно да се направи оваа едноставна работа, посебно во текот на Велигден кога сакаме нашите јајца да бидат совршени. Доколку предолго ги варите јајцата жолчката ќе стане зелена, ако ги варите на превисока температура пак белката ќе биде гумена. Ако не ги варите доволно, жолчката нема да биде сварена и ќе се разлева. Спасете се од неволји и ...