Велигденското јајце тешко 350 килограми е создадено за да го почитува наследството на Исидор Один и Онорин Геј, двајца пионери во чоколадата од Пиемонт во северна Италија кои ги донеле своите вештини во Неапол кон крајот на 1800-тите. Ќе се продава за 12 илјади евра Изложено во фабриката во квартот Чиајаџи, каде што ја отворија својата прва продавница, јајцето е спој на традицијата и иновативноста, со ликот на сирената Партенопа дизајнирана од ...

Велигденското јајце тешко 350 килограми е создадено за да го почитува наследството на Исидор Один и Онорин Геј, двајца пионери во чоколадата од Пиемонт во северна Италија кои ги донеле своите вештини во Неапол кон крајот на 1800-тите. Ќе се продава за 12 илјади евра Изложено во фабриката во квартот Чиајаџи, каде што ја отворија својата прва продавница, јајцето е спој на традицијата и иновативноста, со ликот на сирената Партенопа дизајнирана од ...