Ловоровиот лист најчесто се употребува сушен и како додаток во јадењата поради арома, но она што е поважно од вкусот, е фактот дека тој е богат со витамини и минерали на коишто и јаболките можат да му завидуваат. Ловоровиот лист (познат и како ловор или лорбер) е зачин којшто вообичаено се користи за ароматизирање на јадењата со месо, а особено гравот, поради неговиот лесен вкус. Постојат многу видови во семејството на ловоровиот лист, ...

Ловоровиот лист најчесто се употребува сушен и како додаток во јадењата поради арома, но она што е поважно од вкусот, е фактот дека тој е богат со витамини и минерали на коишто и јаболките можат да му завидуваат. Ловоровиот лист (познат и како ловор или лорбер) е зачин којшто вообичаено се користи за ароматизирање на јадењата со месо, а особено гравот, поради неговиот лесен вкус. Постојат многу видови во семејството на ловоровиот лист, меѓутоа ...