Малкумина размислуваат за придобивките на скушата за организмот, туку го ценат само нејзиниот вкус. Секоја храна има хемиски својства кои на одреден начин влијаат на телото, а еве како тоа изгледа кога се јаде риба. Хемискиот состав на скушата содржи многу протеини и масти, а повеќе ги има во рибите уловени во текот на зимата во посеверните региони. Вообичаената количина на маснотии е 13 грама, што е доволно за да се дефинира рибата како ...
Малкумина размислуваат за придобивките од скушата за телото,го ценат само нејзиниот вкус. Секоја храна има хемиски својства кои на одреден начин влијаат на телото. Хемискиот состав на скушата содржи многу протеини и масти, а повеќе ги има во рибите фатени во текот на зимата во северните региони. Вообичаената количина на маснотии е 13 грама, што е доволно за да се дефинира рибата како масна. Протеинот е во просек 18 грама и се апсорбира три пати ...