Традиционален млечен производ кој моментално не е толку популарен како кефирот или грчкиот јогурт е киселото млеко. Тоа е еден вид млечен производ кој обезбедува и вредни состојки. Киселото млеко се добива од непастеризирано млеко со процесот на млечна ферментација. Има кисел вкус, а таква карактеристика има благодарение на состојките добиени со ферментација, а кои вклучуваат млечна киселина, оцетна киселина, етил алкохол и јаглерод диоксид. ...
Традиционален млечен производ кој моментално не е толку популарен како кефирот или грчкиот јогурт е киселото млеко. Тоа е еден вид млечен производ кој обезбедува и вредни состојки. Киселото млеко се добива од непастеризирано млеко со процесот на млечна ферментација. Има кисел вкус, а таква карактеристика има благодарение на состојките добиени со ферментација, а кои вклучуваат млечна киселина, оцетна киселина, етил алкохол и јаглерод диоксид. ...