ЛЕБОТ, некогаш суштински дел од секој шпански оброк, исчезнува од масите со алармантна брзина. Потрошувачката на леб во Шпанија се намали за неверојатни 80 проценти од 1960-тите, од 134 на само 28 килограми по лице годишно. Овој драстичен пад не е само промена во исхраната, туку одраз на длабоки културни и генерациски промени, пишува Euronews. Генерациски промени на чинијата Трансформацијата е, пред сè, генерациска. Хозе Марија Фернандез, ...
Лебот, некогаш неразделен придружник на секој шпански оброк, исчезнува од нивните трпези со алармантна брзина. На почетокот на 1960-тите, секој Шпанец консумирал 134 килограми леб годишно; денес таа количина паднала на 28 килограми годишно, пад од 80% што одразува многу повеќе од привремена промена во исхраната. Трансформацијата е, пред сè, генерациска и културна. Како што објаснува Хозе Марија Фернандез, генерален секретар на Шпанската ...

