Чоколадото, омиленото уживање на многумина, не само што е вкусно задоволство туку, според најновите истражувања, може да стане и значаен сојузник за подобрување на здравјето. Научниците успеаја да го подобрат чоколадото со додавање на пробиотици и пребиотици, што го прават поздраво без да го уништат вкусот, пишува „СајТек Дејли“ (SciTech Daily). Овој нов пристап беше испитан во истражувањето објавено во списанието „ACS Food Science & ...
Научниците успеале да го подобрат чоколадото со додавање на пробиотици и пребиотици, со што го прават поздраво без да го жртвуваат вкусот, пишува SciTech Daily. Овој нов пристап е испитан во истражувањето објавено во списанието ACS Food Science & Technology, кое открива како пробиотиците и пребиотиците во чоколадото го зголемуваат нивото на антиоксиданси и им дозволуваат на пробиотиците да преживеат дури 125 дена. Темното чоколадо е веќе ...
Чоколадото, омиленото уживање на многумина, не само што е вкусно задоволство туку, според најновите истражувања, може да стане и значаен сојузник за подобрување на здравјето. Научниците успеаја да го подобрат чоколадото со додавање на пробиотици и пребиотици, што го прават поздраво без да го уништат вкусот, пишува „СајТек Дејли“ (SciTech Daily). Препорачано Овој нов пристап беше испитан во истражувањето објавено во списанието „ACS Food Science ...
Научниците успеале да го подобрат чоколадото со додавање на пробиотици и пребиотици, со што го прават поздраво без да го жртвуваат вкусот, пишува SciTech Daily. Овој нов пристап е испитан во истражувањето објавено во списанието ACS Food Science & Technology, кое открива како пробиотиците и пребиотиците во чоколадото го зголемуваат нивото на антиоксиданси и им дозволуваат на пробиотиците да преживеат дури 125 дена. Темното чоколадо е веќе ...