За приближно еден човек од секои сто луѓе, храната што содржи дури и најмали количини на глутен може да предизвика многу проблеми. Додека домино-ефектот на имунолошките реакции може да се следи до нивните генетски корени, вклучени се и голем број фактори кои придонесуваат, што го отежнува мапирањето на прецизниот синџир на настани што ја предизвикува појавата на интолеранција на глутен, пренесува „Саенс алерт“ (Sceince alert). Користејќи ...

За приближно еден човек од секои сто луѓе, храната што содржи дури и најмали количини на глутен може да предизвика многу проблеми. Додека домино-ефектот на имунолошките реакции може да се следи до нивните генетски корени, вклучени се и голем број фактори кои придонесуваат, што го отежнува мапирањето на прецизниот синџир на настани што ја предизвикува појавата на нетолеранција на глутен, пренесува „Саенс алерт“ (Sceince alert). Користејќи ...