Во соодветен сад ставете ја водата да зоврие, додадете ја палентата и лук по желба, па оставете да се вари на умерена температура, со повремено мешање, додека да испари течноста, а палентата да добие кремаста структура. Во меѓувреме, во тава со малку масло ставете малку кромид и печурки, па пржете ги додека кромидот малку омекне. По желба додадете и пиперка или морков. Ако одлучите да ја направите палентата со брокул и тиквичка, нив треба да ги ...

Во соодветен сад ставете ја водата да зоврие, додадете ја палентата и лук по желба, па оставете да се вари на умерена температура, со повремено мешање, додека да испари течноста, а палентата да добие кремаста структура. Во меѓувреме, во тава со малку масло ставете малку кромид и печурки, па пржете ги додека кромидот малку омекне. По желба додадете и пиперка или морков. Ако одлучите да ја направите палентата со брокул и тиквичка, нив треба да ги ...

Во соодветен сад ставете ја водата да зоврие, додадете ја палентата и лук по желба, па оставете да се вари на умерена температура, со повремено мешање, додека да испари течноста, а палентата да добие кремаста структура. Во меѓувреме, во тава со малку масло ставете малку кромид и печурки, па пржете ги додека кромидот малку омекне. По желба додадете и пиперка или морков. Ако одлучите да ја направите палентата со брокул и тиквичка, нив треба да ги ...