Одредени намирници можат да претставуваат потенцијален ризик по здравјето кога се загреваат, а експертите објаснуваат на што треба да обрнете внимание. Имено, варениот ориз оставен на собна температура може да биде плодна почва за бактеријата Bacillus cereus. Дури и ако го загреете оризот, токсините што ги ослободуваат бактериите може да не исчезнат. Се препорачува брзо да се излади варениот ориз, да се чува во фрижидер во затворен сад и да се ...
Одредени намирници можат да претставуваат потенцијален ризик по здравјето при повторно загревање, а експертите објаснуваат на што треба да обрнете внимание. Имено, варениот ориз, ако се остави на собна температура, може да биде плодна почва за бактеријата Bacillus cereus. Дури и ако го загреете оризот, токсините што ги ослободуваат бактериите може да не исчезнат. Се препорачува брзо да се излади варениот ориз, да се чува во фрижидер во затворен ...

