Полао, плао, пела, пилав, пилов, палао, пилау, пелау, пулао, палау, пулаав, палав, плов, палов, поло… Кога едно јадење има толку многу имиња и кога е традиционален дел од менито во дури 30-ина земји во светот, кога од него потекнуваат шпанската паеља и азискиот бирјани, мора да станува збор за нешто навистина добро. И навистина е. Пилавот е првенствено едноставен (се разбира, може да биде комплициран ако сакате), разноврсен и – што е најважно ...

Полао, плао, пела, пилав, пилов, палао, пилау, пелау, пулао, палау, пулаав, палав, плов, палов, поло… Кога едно јадење има толку многу имиња и кога е традиционален дел од менито во дури 30-ина земји во светот, кога од него потекнуваат шпанската паеља и азискиот бирјани, мора да станува збор за нешто навистина добро. И навистина е. Пилавот е првенствено едноставен (се разбира, може да биде комплициран ако сакате), разноврсен и – што е најважно – ...