Толку меки со боја на дукат. Состојки: 450 грама излупена тиква (печена) 250 мл млеко 450 грама брашно 20 грама квасец 2 лажици шеќер прстофат сол 50 грама суво грозје (потопете го во малку рум ) шеќер во прав за посипување цимет Подготовка: Изгмечете го квасецот со прстофат шеќер и една лажичка брашно во малку млеко и оставете го да нарасне. Ставете го брашното во сад и додадете го квасецот, остатокот од млекото, шеќерот, малку сол, тиквата и ...
Толку меки со боја на дукат Состојки: Подготовка: Изгмечете го квасецот со прстофат шеќер и една лажичка брашно во малку млеко и оставете го да нарасне. Ставете го брашното во сад и додадете го квасецот, остатокот од млекото, шеќерот, малку сол, тиквата и сувото грозје. Месете го тестото со миксер, матејќи го малку за да се направат меурчиња. Оставете го тестото да отстои најмалку 1 час.Пржете ги во врело масло. Извадете ги на кујнска ...
Толку меки со боја на дукат Состојки: Подготовка: Изгмечете го квасецот со прстофат шеќер и една лажичка брашно во малку млеко и оставете го да нарасне. Ставете го брашното во сад и додадете го квасецот, остатокот од млекото, шеќерот, малку сол, тиквата и сувото грозје. Месете го тестото со миксер, матејќи го малку за да се направат меурчиња. Оставете го тестото да отстои најмалку 1 час.Пржете ги во врело масло. Извадете ги на кујнска хартија ...

