Сите знаеме дека житариците се „здрави“, но кога станува збор за објаснување зошто, или дури и што се смета за житарица, работите стануваат малку збунувачки. За да се разјасни секоја забуна, нутриционистот Ели Бречер објаснува зошто житариците се нутритивни бомби, како тие им користат на нашите тела и кои заслужуваат постојано место на нашите чинии. „Зрното е јадливо семе од треви како пченица, овес, ориз, пченка и јачмен“, вели Бречер. ...

Сите знаеме дека житарките се „здрави“, но кога станува збор за објаснување зошто, или дури и што се смета за житарица, работите стануваат малку збунувачки. За да ја разјасни секоја забуна, нутриционистот Ели Бречер објаснува зошто житарките се нутритивни моќници, како тие се корисни за нашите тела и кои заслужуваат постојано место на нашите чинии. „Зрното е јадливо семе од треви како пченица, овес, ориз, пченка и јачмен“, вели Бречер. ...