Научете како да подготвите совршено сварен ориз користејќи ја техниката на јапонскиот готвач Така Сакаеда. Во само неколку чекори ќе добиете меки и целосно сварени зрна кои нема да се лепат. Колку пати сте се обиделе да зготвите ориз, а или ви испаднал премногу мек или ви крцкал под забите? Не грижете се - не сте единствени! Иако изгледа како наједноставната работа во светот, оризот може да ги измами дури и најискусните во кујната. Затоа ...

Научете како да подготвите совршено сварен ориз со техниката на јапонскиот готвач Така Сакаеда. Ќе добиете меки, меки и целосно сварени зрна без да се лепат за само неколку чекори. Колку пати сте се обиделе да готвите ориз, а да ви излезе или премногу мек или сепак „шкрипи“ под забите? Не грижете се – не сте единствените! Иако изгледа како наједноставна работа на светот, оризот знае како да ги измами дури и најискусните во кујната. Затоа ...