Ова е како пита, гибаница од карфиол, извонредно, вкусно и декоративно. Состојки: Подготовка: Исчистете го, измијте го и искинете го карфиолот на цветчиња. Додадете ги во врела вода околу 10 минути за да омекнат. Изматете ги јајцата, зачинете со сол и црн бибер, додадете ја павлаката и добро измешајте. Ако е премногу густа, додадете малку млеко. Извадете го карфиолот од водата, ставете го во намастен сад за печење и истурете ја смесата врз ...
Состојки: 1кг карфиол 3 јајца 300 грама павлака сол мелен бибер пармезан 200 грама рендано сирење масло Подготовка: Исчистете го, измијте го и искинете го карфиолот на цветчиња. Додадете ги во врела вода околу 10 минути за да омекнат. Изматете ги јајцата рачно, зачинете со сол и црн бибер, додадете ја павлаката и добро измешајте. Ако е премногу густа, додадете малку млеко. Извадете го карфиолот од водата и истурете го дресингот во сад намастен. ...

