Гурманско задоволство за љубителите на рибни деликатеси. Многу вкусно. Состојки: 450 грама филе од ослиќ (или било која риба) 400 грама карфиол и брокула (мешавина по желба) 2 средни, полусварени компири и морковчиња 150 мл течна неутрална павлака 3 јајца 3 лажици брашно 3 чешниња лук и китка свеж магдонос сол и црн пипер масло или путер за подмачкување на тавата 1 лимон Подготовка: Излупете ги компирите и морковите и исецкајте на коцки, ...
Гурманско задоволство за љубителите на рибни деликатеси. Многу вкусно. Состојки: Подготовка: Излупете ги компирите и морковите и исецкајте на коцки, исчистете ги тврдите делови на карфиолот и брокулата. Ставете вода во два сада да се загрее, потоа додадете сол и кога водата ќе зоврие ставете компири и моркови во едниот сад, а карфиолот и брокулата во другиот, и варете 10 минути, исцедете ги и оставете ги да се изладат. Доколку користите ...

