Ви треба: 4 парчиња пилешки гради без коски и без кожа 800 гр шпагети 8 ленти дебело исечена сланина, исечкана на парчиња 4 чешниња лук, многу ситно изрендани 2-4 лажици сечкан свеж босилек сол и мелен бибер, по вкус За сос од карбонара: 8 јајца 360 гр рендан пармезан сол и мелен бибер, по вкус 200 гр крем за готвење Подготовка: Сварете ги тестенините ал денте, па одвојте 100 мл од водата за готвење. Во сад измешајте ги јајцата, пармезанот, ...
Ви треба: 4 парчиња пилешки гради без коски и без кожа 800 гр шпагети 8 ленти дебело исечена сланина, исечкана на парчиња 4 чешниња лук, многу ситно изрендани 2-4 лажици сечкан свеж босилек сол и мелен бибер, по вкус За сос од карбонара: 8 јајца 360 гр рендан пармезан сол и мелен бибер, по вкус 200 гр крем за готвење Подготовка: Сварете ги тестенините ал денте, па одвојте 100 мл од водата за готвење. Во сад измешајте ги јајцата, пармезанот, ...
Ви треба: 4 парчиња пилешки гради без коски и без кожа 800 гр шпагети 8 ленти дебело исечена сланина, исечкана на парчиња 4 чешниња лук, многу ситно изрендани 2-4 лажици сечкан свеж босилек сол и мелен бибер, по вкус За сос од карбонара: 8 јајца 360 гр рендан пармезан сол и мелен бибер, по вкус 200 гр крем за готвење Подготовка: Сварете ги тестенините ал денте, па одвојте 100 мл од водата за готвење. Во сад измешајте ги јајцата, пармезанот, ...