Ви треба: посни листови за лазања средна главица кромид 2 чаши сос од домати или сок 3 чешниња лук 300 гр печурки сол бибер оригано масло брашно Подготовка: Загрејте ја рерната на 200 степени. Кромидот ситно се сечка и се пржи на масло со сечкан лук. По три минути додадете ги печурките. Тргнете го од оган, па во тавче на тивок оган истурете ги брашното, водата и зачините. Прелијте ги лазањите со врела вода и оставете така една минута. Наредете ...
Ви треба: посни листови за лазања средна главица кромид 2 чаши сос од домати или сок 3 чешниња лук 300 гр печурки сол бибер оригано масло брашно Подготовка: Загрејте ја рерната на 200 степени. Кромидот ситно се сечка и се пржи на масло со сечкан лук. По три минути додадете ги печурките. Тргнете го од оган, па во тавче на тивок оган истурете ги брашното, водата и зачините. Прелијте ги лазањите со врела вода и оставете така една минута. Наредете ...