Дали некогаш сте се нашле во ситуација кога сакате да подготвите вкусен оброк, но месото е сè уште замрзнато? Наместо да чекате со часови или да ризикувате да го преварите во микробранова печка, постои брз и ефикасен трик со кој можете да го одмрзнете месото за само 5 до 10 минути! Зошто да не ја користите микробрановата печка? Иако микробрановата печка може да помогне во процесот на одмрзнување, таа често не го прави тоа рамномерно. Постојат ...
Меленото месо често губи значително количество течност кога се пржи, што може да резултира со суво и тврдо јадење. Сепак, постои лесен начин да го направите месото нежно и сочно, а се што ви треба е состојка која веќе ја имате во вашата кујна. Со додавање на мала количина сода бикарбона, меленото месо не само што ќе остане сочно, туку и побрзо ќе зарумени. На секои 500 грама месо додадете околу една третина од лажичка сода бикарбона и добро ...