Иако се лесни, освежителни и често полни со антиоксиданси, нивниот најголем недостаток е нивната многу висока содржина на сол. Сепак, тие се популарни со многу јадења и различни закуски. Киселите краставички се една од најстарите форми на конзервирање храна: свежите краставички се потопуваат во мешавина од оцет, сол и зачини, што им дава препознатлив, освежителен вкус и долг рок на траење. Тие се наоѓаат на полиците во продавниците во различни ...
Киселите краставици се еден од најстарите облици на конзервирање на храната: свежите краставици се потопуваат во мешавина од оцет, сол и зачини, што им дава препознатлив, освежителен вкус и долг век на траење. На полиците во продавниците тие се наоѓаат во различни форми, цели, исечени, солени или малку засладени, а хранливата вредност се менува во зависност од видот и големината. По правило, тие се речиси целосно без масти и протеини, преполни ...

