Готвењето на пареа се препорачува долги години токму поради зачувување на хранливите состојки. Овој начин на подготовка на намирниците им обезбедува на оброците поголема количина на хранливи состојки во однос на вообичаеното готвење или печење на храната. Стручњаците се согласуваат дека готвењето на пареа, покрај суровите намирници е најздравиот начин да се консумира храната. Освен тоа, намирниците подготвени на пареа повеќе го задржуваат ...

Готвењето на пареа се препорачува долги години токму поради зачувување на хранливите состојки. Овој начин на подготовка на намирниците им обезбедува на оброците поголема количина на хранливи состојки во однос на вообичаеното готвење или печење на храната. Стручњаците се согласуваат дека готвењето на пареа, покрај суровите намирници е најздравиот начин да се консумира храната. Освен тоа, намирниците подготвени на пареа повеќе го задржуваат ...