Ризикот од рак на дојка расте со годините, а статистиките покажуваат дека секоја осма жена во текот на животот ја развива оваа болест. Иако генетиката има голема улога, лекарите нагласуваат дека постојат фактори на ризик врз кои можеме да влијаеме — а исхраната е еден од најважните. „Исхраната е еден од ретките фактори на ризик врз кои навистина имаме контрола“, вели д-р Прити Субедар, онколошки хирург, за „Parade“. Според неа, начинот на ...
Ризикот од рак на дојка расте со годините, а статистиките покажуваат дека секоја осма жена во текот на животот ја развива оваа болест. Иако генетиката има голема улога, лекарите нагласуваат дека постојат фактори на ризик кои можеме да ги контролираме, а еден од нив е исхраната. Препорачано – Исхраната е еден од ретките фактори на ризик врз кои навистина имаме контрола – истакнува д-р Прити Субедар, онколошки хирург, за „Парада“ (Parade). Според ...

