Намалувањето на фрлањето храна е еден од најефикасните начини за да се намали влијанието на домаќинствата врз животната средина — и истовремено да се заштедат пари. Еден од клучните чекори е правилното складирање на храната, но пластичните садови и амбалажи не се секогаш најдобриот избор. Експертите предупредуваат дека некои намирници треба да се чуваат на поинаков начин за да останат свежи подолго и да ја задржат својата природна вредност. 1. ...

Еден од најефикасните чекори е правилно да ја складирате храната, но пластичните садови и амбалажата не се секогаш најдобриот избор. Експертите наведуваат неколку храна што треба да се чуваат поинаку за да им помогнат да останат подолго свежи и да го задржат својот квалитет. Топла храна Иако пластичното пакување е практично, нутриционистката Ники Кулман објаснува за „EatingWell“. „Загревањето на пластиката може да предизвика нејзино разградување ...

Намалувањето на фрлањето храна е одличен начин да го намалите влијанието на вашето домаќинство врз животната средина, а воедно да заштедите и пари. Еден од најефикасните чекори е правилно да ја складирате храната, но пластичните садови и амбалажа не се секогаш најдобриот избор. Експертите наведуваат неколку намирници што треба да се чуваат поинаку за подолго да останат свежи и да го задржат својот квалитет. Препорачано 1. Врели јадења Иако ...

Намалувањето на отпадот од храна е одличен начин да го намалите влијанието на вашето домаќинство врз животната средина, а воедно да заштедите пари. Еден од најефикасните чекори е правилно да ја складирате храната, но пластичните садови и амбалажата не се секогаш најдобриот избор. Експертите наведуваат неколку храна што треба да се чуваат поинаку за да им помогнат да останат подолго свежи и да го задржат својот квалитет. 1. Топла храна Иако ...