Толку крцкаво и толку меко одвнатре….. Состојки: Подготовка: Излупете ја тиквата, исечете ја на коцки и ставете ја во варова вода да отстои околу 2 часа. Извадете ја и добро измијте ја неколку пати со топла вода, оставете ја да се исцеди . Во голем сад ставете шеќер и вода да зоврие. Кога шеќерот ќе се растопи, полека додадете ја тиквата, без многу мешање, да се готви. Потоа додадете суво грозје, ореви и парчиња лимон. (гответе околу час и ...
Толку крцкаво и толку меко одвнатре….. Состојки: Подготовка: Излупете ја тиквата, исечете ја на коцки и ставете ја во варова вода да отстои околу 2 часа. Извадете ја и добро измијте ја неколку пати со топла вода, оставете ја да се исцеди . Во голем сад ставете шеќер и вода да зоврие. Кога шеќерот ќе се растопи, полека додадете ја тиквата, без многу мешање, да се готви. Потоа додадете суво грозје, ореви и парчиња лимон. (гответе околу час и ...
Толку крцкаво и толку меко одвнатре….. Состојки: Подготовка: Излупете ја тиквата, исечете ја на коцки и ставете ја во варова вода да отстои околу 2 часа. Извадете ја и добро измијте ја неколку пати со топла вода, оставете ја да се исцеди . Во голем сад ставете шеќер и вода да зоврие. Кога шеќерот ќе се растопи, полека додадете ја тиквата, без многу мешање, да се готви. Потоа додадете суво грозје, ореви и парчиња лимон. (гответе околу час и ...
Толку крцкаво и толку меко одвнатре..... Состојки: Подготовка: Излупете ја тиквата, исечете ја на коцки и ставете ја во варова вода да отстои околу 2 часа. Извадете ја и добро измијте ја неколку пати со топла вода, оставете ја да се исцеди . Во голем сад ставете шеќер и вода да зоврие. Кога шеќерот ќе се растопи, полека додадете ја тиквата, без многу мешање, да се готви. Потоа додадете суво грозје, ореви и парчиња лимон. (гответе околу час и ...

