Јаткастите плодови се сметаат за здрава храна, но не доколку се пржени. Јадењето на пржени јаткасти плодови нема да донесе никаква корист, туку токму спротивното, ќе му наштети на човековото здравје. Според нутриционистот Марија Мукини, во текот на пржењето јаткастите плодови губат дел од своите корисни својства, а освен тоа во текот на пржењето се насобираат со штетни материи. Тоа се случува поради фактот дека во текот на пржењето се ...
Јаткастите плодови се сметаат за здрава храна, но не и ако се термички обработени. Јадењето пржени или печени јаткасти плодови нема да донесе никаква корист, напротив, му штети на вашето здравје. Според нутриционистката Марија Мукина, јаткастите плодови губат дел од своите корисни својства за време на пржењето. Покрај тоа, во нив се акумулираат штетни материи. Тоа се случува поради фактот што при пржењето се уништуваат многу витамини и здрави ...
22 Јаткастите плодови се сметаат за здрава храна, но не и ако се термички обработени. Јадењето пржени или печени јаткасти плодови нема да донесе никаква корист, напротив, ќе му наштети на вашето здравје. Според нутриционистката Марија Мукина, јаткастите плодови губат дел од своите корисни својства при пржењето. Покрај тоа, во нив се акумулираат штетни материи. Тоа се случува поради фактот што при пржењето се уништуваат многу витамини и здрави ...
Јаткастите плодови се сметаат за здрава храна, но не и ако се термички обработени. Јадењето пржени или печени јаткасти плодови нема да донесе никаква корист, напротив, ќе му наштети на вашето здравје. Според нутриционистката Марија Мукина, јаткастите плодови губат дел од своите корисни својства при пржењето. Покрај тоа, во нив се акумулираат штетни материи. Тоа се случува поради фактот што при пржењето се уништуваат многу витамини и здрави ...
Јаткастите плодови се сметаат за здрава храна, но не и ако се пржени. Јадењето пржени јаткасти плодови нема да донесе никаква корист, напротив, му штети на вашето здравје. Според нутриционистката Марија Мукина, јаткастите плодови губат дел од своите корисни својства при пржењето. Покрај тоа, во нив се акумулираат штетни материи. Тоа се случува поради фактот што при пржењето се уништуваат многу витамини и здрави масла, а наместо нив се појавуваат ...