Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО) и Светската здравствена организација (СЗО) соработуваа на нов извештај кој ги рангира најчестите вирусни болести кои се пренесуваат преку храна. Извештајот од Заедничкиот експертски состанок за проценка на микробиолошки ризик (JEMRA), објавен во декември 2024 година, покажа дека норовирусот е водечка причина за болести предизвикани од храна. Според извештајот, тие дошле до овој ...
Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО) и Светската здравствена организација (СЗО) соработуваа на нов извештај кој ги рангира најчестите вирусни болести кои се пренесуваат преку храна. Извештајот од Заедничкиот експертски состанок за проценка на микробиолошки ризик (JEMRA), објавен во декември 2024 година, покажа дека норовирусот е водечка причина за болести предизвикани од храна. Според извештајот, тие дошле до овој ...
Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО) и Светската здравствена организација (СЗО) соработуваа на нов извештај кој ги рангира најчестите вирусни болести кои се пренесуваат преку храна. Извештајот од Заедничкиот експертски состанок за проценка на микробиолошки ризик (JEMRA), објавен во декември 2024 година, покажа дека норовирусот е водечка причина за болести предизвикани од храна. Според извештајот, тие дошле до ...
Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО) и Светската здравствена организација (СЗО) соработуваа на нов извештај кој ги рангира најчестите вирусни болести кои се пренесуваат преку храна. Извештајот од Заедничкиот експертски состанок за проценка на микробиолошки ризик (JEMRA), објавен во декември 2024 година, покажа дека норовирусот е водечка причина за болести предизвикани од храна. Според извештајот, тие дошле до овој ...
Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО) и Светската здравствена организација (СЗО) соработуваа на нов извештај кој ги рангира најчестите вирусни болести кои се пренесуваат преку храна. Извештајот од Заедничкиот експертски состанок за проценка на микробиолошки ризик (JEMRA), објавен во декември 2024 година, покажа дека норовирусот е водечка причина за болести предизвикани од храна. Според извештајот, тие дошле до овој ...