Дебатата за тоа каде да се чуваат јајцата повторно се разгоре откако британскиот готвач Џејмс Мартин изјави дека тие никогаш не треба да се чуваат во фрижидер. Иако со години се води дебата за тоа дали е подобро да се чуваат во фрижидер или на собна температура, Мартин тврди дека постои една клучна причина зошто секогаш ги чува надвор од фрижидер. Појавувајќи се во емисијата „This Morning“, популарниот готвач објасни дека лушпите од јајца се ...

Варени, „на око“ или кајгана, јајцата се омилена храна на нашите простори. Покрај тоа што најлесно е да се зголеми дневниот внес на протеини со конзумирање на јајца, тие позитивно влијаат и на здравјето, бидејќи се полни со амино киселини и здрави масти. Жолчките од јајце долго време се „на обвинителна клупа“ поради холестеролот, но научниците сега се фокусираат на холинот, хранлива состојка која го штити црниот дроб и може да помогне во ...

Варени, „на око“ или кајгана, јајцата се омилена храна на нашите простори. Покрај тоа што најлесно е да се зголеми дневниот внес на протеини со конзумирање на јајца, тие позитивно влијаат и на здравјето, бидејќи се полни со амино киселини и здрави масти. Жолчките од јајце долго време се „на обвинителна клупа“ поради холестеролот, но научниците сега се фокусираат на холинот, хранлива состојка која го штити црниот дроб и може да помогне во ...